skip to Main Content
Tekstschrijver

Kies je voor mij als tekstschrijver, dan krijg je een tekstschrijver+. Naast tekstschrijver ben ik namelijk ook communicatieadviseur. Daardoor kan ik je teksten in breder communicatieperspectief plaatsen. Ik denk mee en ben niet bang om (ongevraagd) mijn mening en advies te geven.

Als ik voor jou aan de slag ga, schrijf, schaaf en speel ik met formuleringen tot de tekst precies zegt wat jij wilt vertellen. Op een toon die past bij jouw organisatie en die jouw doelgroep aanspreekt. Ik haal bovendien alle overbodige informatie eruit, zodat de tekst duidelijk is en zijn doel bereikt.

Teksten schrijven

Ik schrijf verschillende soorten teksten voor verschillende media. Bijvoorbeeld een product- of dienstomschrijving voor je flyer of website. Een testimonial of een jaarverslag. Een direct mail. Maar een script voor een bedrijfsfilm of een tekst voor een voice-over behoren ook ook tot de mogelijkheden.

Bloggen

Ik schrijf voor mijn eigen blog De wereld van Yvonne, maar ik blog ook in opdracht. Over je dienst of product, maar ik kan ook een opinie of een column schrijven.

Bedrijfsjournalistiek

Voor je personeels- of relatiemagazine of voor je nieuwssite schrijf ik korte nieuwsberichten of langere achtergrondartikelen. En ik neem interviews af en schrijf naar aanleiding daarvan een artikel.

Hoofdredactie

Wil je je personeelsmagazine of relatiemagazine graag door een redactie laten schrijven? Maar heb je eigenlijk geen idee wat daarbij komt kijken? Als hoofdredacteur geef ik leiding aan een groepje redacteuren, bestaande uit medewerkers of eventueel uit externen. En als je dat wilt, maak ik ook een bladformule voor het magazine. Samen creëren we een prachtige uitgave.

Eindredactie

Ik verzorg de eindredactie van je jaarverslag, brochure of magazine. Met een laatste check haal ik de laatste kleine foutjes er nog uit voor de uitgave naar de drukker of online gaat.

Webredactie

Grote migraties, nieuwe pagina’s of met enige regelmaat kleine aanpassingen doorvoeren om je website up to date te houden. Ik ben ook in te huren als webredacteur.

Ondersteuning redactie

Heb je zelf een redactie in huis, maar heb je tijdelijk behoefte aan wat extra capaciteit? Dan kan ik je helpen. Ik ondersteun redacties op locaties of vanuit huis.

Teksten redigeren

Heb je al een goede basis liggen voor een tekst, maar denk je dat hij nog wel wat aangescherpt kan worden? Ook dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik herschrijf de tekst en zorg er daarbij voor dat hij past bij de organisatie en dat hij de doelgroep aanspreekt.

Teksten corrigeren

Je bent tevreden over de tekst die je hebt geschreven, maar je wilt hem nog wel laten controleren op eventuele taal- en typfouten. Ook daar help ik mee.

Ben je klaar voor duidelijke, aansprekende teksten? Neem dan contact met mij op.

Back To Top